Ny Jussi Adler-Olsen nu også udkommet på nederlandsk nu...

Ny Jussi Adler-Olsen nu også udkommet på nederlandsk nu…

Ikke kun i Danmark har man skullet vente længe, også Jussi-fans i Nederland skulle vise tålmodighed . Men nu er Het Marco-effect (som Marco Effekten hedder hernede) også udkommet på nederlandsk (ja, jeg har arbejdet ganske hårdt)!

I Danmark udkom bogen den 6. december 2012, med lutter strålende anmeldelser i den danske presse, og et utroligt salg af bøger: Efter et første oplag på 152.000 (!) blev der dagen efter, den 7. december, straks givet ordre til at trykke andet oplag på 23.000 eksemplarer, og i mellemtiden har salget for længst rundet de 200.000 eksemplarer.  Ikke dårligt for en bog der har været ude på markedet i lidt over 4 måneder, må man sige.

Her nogle citater fra de danske aviser:

  • Marco Effekten har alt det, som læsere i efterhånden mange lande forventer og sætter pris på: hårrejsende historier, der væves ud og ind mellem hinanden, hæsblæsende jagter, finter til dette og hint i den danske såvel som den globale (u) orden, en sans for grundlæggende menneskelighed midt i en forjaget og afstumpet verden, et kritisk øje for magtens ofte korrumperende natur samt – ikke mindst – en fandenivoldsk, respektløs og derfor herligt befriende humor, som bestemt (og desværre) ikke er karakteristisk for nordisk krimi generelt.” – Jyllands-Posten
  • “Afdeling Q er tilbage i topform.” – Dagbladenes Bureau
  • “‘Marco Effekten er en fed thriller (…) et tæskespændende forløb (…) eminent underholdning i en kvalitet, der forklarer Jussi-effekten.” – Information
  • “Et godt sammenskruet plot. Man æder side efter side.” – Weekendavisen
  • Marco Effekten er gennemarbejdet helt ned i detaljen. Romanen var værd at vente på (…) Måske er Marco effekten reelt set den bedste hidtil. – Jyske Medier
  • “Historien er skrevet i et stærkt og stilsikkert sprog med masser af kløgt og cliff hangers. Og humor.” – Berlingske Tidende
  • “Intenst inciterende, vildt underholdende og totalt uforudsigelig. Klart i overhalingsbanen i forhold til ikke så få andre nordiske krimichauffører.” – Politiken

Fra flapteksten:
Marcos onkel Zola, en kold og voldelig man, tvinger Marco og resten af familien til at tigge, stjæle og til at begå indbrud. Når den 15-årige Marco opdager at onklen planlægger at lemlæste ham, for at tjene endnu flere penge men også for at holde ham i ave, bliver han nødt til at flygte.
Ganske forsigtig prøver Marco at begynde på et ny liv, indtil han nogle måneder senere opdager en frygtelig hemmelighed, og familiens handlinger tvinger ham til at tage nogle drastiske skridt. Undervejs opstår et stort dilemma: skal han melde sin familie til politiet?
På afdeling Q bliver Carl Mørck og hans kollegaer imidlertid gradvis involveret i sagen, som udfolder sig til et netværk af korruption og hårdkogt kriminalitet, fra ministeriet til den afrikanske jungle.