Dansk digtsensation Yahya Hassan modtager Weekendavisens Litteraturpris...

Dansk digtsensation Yahya Hassan modtager Weekendavisens Litteraturpris…

I torsdags modtog digteren Yahya Hassan ‘Weekendavisens litteraturpris 2013’. Avisens læsere vælger årligt en vinder blandt de 10 nominerede, som Weekendavisens litteraturanmeldere på forhånd har udpeget. Udover æren får vinderen et pengebeløb på DKK 100.000,-

Prisen bliver allerede uddelt i 34 år, men det er første gang den overrækkes til en debutant der skriver poesi. Prisen er dertil kun gået til en digtsamling, vel at mærke til nogle etablerede danske digtere: Søren Ulrik Thomsen, Benny Andersen og Pia Tafdrup.

Det er ikke umuligt at Yahya får endnu flere priser. Han er nemlig også nomineret til andre priser, og for nylig vandt han allerede Politikens Litteraturpris.

Yayha Hassan, som bogen hedder, er den bedst sælgende digtsamling i dansk historie. Den er indtil videre blevet solgt til oversættelse på norsk, svensk, hollandsk, italiensk og spansk. I Holland udkommer den til forår 2014 på forlag De Bezige Bij, i min kollega Lammie Post-Oostenbrinks oversættelse.