Daar is hij dan: de nieuwe thriller van Jussi Adler-Olsen...

Daar is hij dan: de nieuwe thriller van Jussi Adler-Olsen…

Voor de Nederlandse fans van afdeling Q was het even wachten op een nieuw deel in de serie Q, maar nu ligt het boek dan in de winkel: De grenzeloze, het 6e avontuur van Carl Mørck en zijn onnavolgbare medewerkers Assad en Rose.

Wanneer rechercheur Carl Mørck tijdens zijn hazenslaapje in de kelder op het politiebureau in Kopenhagen wordt gebeld door een collega op het eiland Bornholm die hem een oude, onopgeloste zaak in de maag probeert te splitsen, wijst hij deze resoluut af. De consequenties daarvan zijn niet te overzien. Onder druk van zijn assistente Rose begint hij toch aan het onderzoek. Zeventien jaar eerder verdween een jonge vrouw van haar school en werd dood teruggevonden, boven in een boom hangend. Mørck, nuchter als hij is, moet alles op alles zetten om deze raadselachtige zaak op te lossen. Terwijl oude kwesties en geheimen Carl, zijn collega’s Rose en Assad en de nieuwkomer Gordon onderuit dreigen te halen, worden zij op alle mogelijke manieren op de proef gesteld.

De grenzeloze kwam na het verschijnen op 21 april 2015 meteen binnen op nummer 4 in de Bestseller60 van het CPNB en staat daar na 3 weken nog steeds.

Voor meer informatie over dit boek en over Jussi Adler-Olsen, zie de website van uitgeverij Prometheus.