Lijkbloem: de waanzinnig spannende (debuut)thriller van Anne Mette Hancock, verschijnt vandaag...

Lijkbloem: de waanzinnig spannende (debuut)thriller van Anne Mette Hancock, verschijnt vandaag…

Vanaf vandaag, 29 maart 2018, verkrijgbaar in de boekwinkel: Lijkbloem, het uitstekende thrillerdebuut van Anne Mette Hancock. En wat een prachtig boek! Niet alleen zíet deze thriller er mooi uit, het verhaal zit ook knap in elkaar, krijgt verschillende verrassende wendingen en heeft een bloedstollende ontknoping… Een aanrader!

Anne Mette Hancock is journaliste en heeft een begenadigde pen. Ze is op dit moment bezig aan een tweede deel met de personages Heloise Kaldan en brigadier Schäfer in de hoofdrol. Ik kan slechts hopen dat het volgende boek net zo goed is als Lijkbloem.

Van de achterflap:
Journaliste Heloise Kaldan zit midden in een nachtmerrie: het artikel waar ze maanden aan heeft gewerkt blijkt gebaseerd op onjuiste bronnen, en de krant is in rep en roer. Te midden van dit alles ontvangt ze mysterieuze brieven van ene Anna Kiel, die al drie jaar wordt gezocht voor de moord op een jonge advocaat. In de brieven laat Anna Kiel doorschemeren dat ze Heloise kent, maar Heloise kan zich daar niets van herinneren.
Wanneer er nog een moord plaatsvindt, beginnen zowel de eigenzinnige politieman Erik Schäfer als Heloise in de oude zaak te graven. Heeft Anna Kiel opnieuw toegeslagen, of is er meer dan één moordenaar? Waarom leiden alle sporen in de zaak opeens naar Heloise? Is haar eigen leven in gevaar?
Lijkbloem is een originele en ijzersterke misdaadthriller over wraak, rechtvaardigheid en vergeving. Toen het boek in april 2017 in Denemarken verscheen, schoot het onmiddellijk naar de top van de Deense bestsellerlijsten, waar het maandenlang bleef staan.

Uitgeverij: Prometheus
ISBN: 9789044635133
prijs: € 19,99