Ida Jessen komt met nieuw boek in Denemarken

Ida Jessen komt met nieuw boek in Denemarken

In Denemarken verschijnt vandaag een nieuwe roman van Ida Jessen, getiteld Ramt af ingenting – En glemmebog (Getroffen door niets – Een vergeetboek). Hoewel de recensenten nogal verschillen in hun oordeel, 6 van 6 sterren in Jyllands-Posten, 4 van 6 harten in Politiken en 3 van 6 sterren in Berlingske Tidende, zullen haar vaste lezers het boek ongetwijfeld waarderen.

De beschrijving van het boek: Een oude liefdesrelatie eindigt abrupt. Vol verdriet en woede koopt de vrouwelijke hoofdpersoon een nieuw huis, dat middenin een verwilderde tuin ligt. Het najaar en het alledaagse leven krijgen langzaam de overhand. Terwijl zij onkruid, boomstronken, heggen en rozen weet te beteugelen, begint ze zichzelf vragen te stellen en te midden van alle chaos ervaart ze een gevoel van vrijheid en opluchting. De vraag is op het antwoord op alles kan zijn: niets.

In Nederland verschijnen Ida Jessens romans bij uitgeverij De Geus. Op 1 december 2011 verscheen nog De kinderen. Andere vertaalde titels zijn Het eerste waar ik aan denkHet ABC van de liefde, Leugenaars en Het waterpaleis.