Erik Valeur vinder Harald Mogensenpris

Erik Valeur vinder Harald Mogensenpris

På Krimimessen i Horsens i slutningen af marts blev Harald Mogensenprisen tildelt Erik Valeur for hans debut Det syvende barn. I Holland bogen er købt at forlaget De Bezige Bij og udgives formentlig i januar 2013. I efteråret fik bogen allerede Den Danske Banks Debutantpris 2011, og i januar kårede Weekendavisens læsere Det syvende barn som vinder af Weekendavisens Litteraturpris 2011.

Ifølge Kriminalakademiets næstformand Bo Bjørnvig, der overrakte prisen, er det i sjælden grad lykkedes Valeur at gå fra journalist til forfatter og at skrive en stor roman uden at miste spændingselementet. Men Bjørnvig fremhævede først og fremmest det personlige engagement i bogen.”Ved selv at kende til adoptionsbørns forhold får romanen en meget personlig tone og energi – man kan mærke, at der er noget på spil, og at forfatteren har noget på hjerte. Det er meget afgørende.”

Det syvende barn er udkommet på Poltikens Forlag.