Mijn supergenen

Mijn supergenen
(oorspronkelijke titel: Mit smukke genom, Gyldendal, København, 2010)

Bezorgd over je gezondheid? Een commercieel bedrijf berekent voor iedereen die het wil weten de kans op borstkanker, overgewicht, depressiviteit en honderden andere aandoeningen. Wil je het beste voor je kinderen? Een zomerkamp voor Chinese kinderen gebruikt genetische scans omze beroepskeuzeadvies te geven. Op zoek naar liefde? Een Zwitserse datingsite koppelt potentiële partners oop basis van DNA-profielen.

Het zijn slechts enkele van de tientallen genetische producten en diensten die momenteel als paddenstoelen uit de grond schieten. In Mijn supergenen duikt Lone Frank, neurobiologe en wetenschapsjournalist, in de wereld vande commerciële genetica. Aan de hand van gesprekken met vooraanstaande wetenschappers en ondernemers beschrijft ze een opkomende industrie die ingrijpende gevolgen zal hebben voor onze samenleving. Door zelf tevens als proefpersoon op te treden, toont Frank aan hoe deze gevolgen zowel beperkend en b eangstigend, als bevrijdend en inspirerend kunnen zijn.

Eerder verscheen van Lone Frank De vijfde revolutie: Omdat hersenwetenschap onze wereld gaat veranderen. Het boek zorgde zowel in Nederland als de Verenigde Staten voor flinke discussie.

uitgeverij: Maven Publishing, Amsterdam
jaar: 2011
ISBN: 9789490574154