28. juni 2019 · Reacties uitgeschakeld voor Hars, een psychologische thriller die je niet snel zult vergeten… · Categories: Nederlands · Tags:

Liv stierf toen ze nog maar zes jaar oud was. Tenminste, dat is wat iedereen denkt. Haar vader weet dat hij de enige is die ervoor kan zorgen dat zij veilig is. Dus verlaat hij op een avond zijn afgelegen huis om zijn boot de zee op te duwen en richting de rotsen te sturen, om nadien zijn dochter als vermist op te geven. In het huis dat steeds voller wordt houdt Liv zich in een container verborgen. Zo hoeft zij nooit naar school. En zo blijft zij voor altijd bij haar ouders. Want haar moeder wordt alsmaar groter en komt het huis ook nooit meer uit en haar tweelingbroertje Carl is altijd dicht bij haar, alhoewel zij de enige is die hem kan zien… Spannend, grimmig, verontrustend én liefdevol – Hars is een intense en unieke psychologische thriller die je bij de strot grijpt en niet meer loslaat.

Ane Riel (1971) studeerde kunstgeschiedenis en publiceerde diverse educatieve boeken voordat zij debuteerde als literair auteur. Met Hars brak zij wereldwijd door en won zij de vier meest prestigieuze literaire prijzen uit Scandinavië. Het boek werd verkocht aan 21 landen. In 2020 verschijnt de verfilming, met Sofie Gråbøl (The Killing) in een van de hoofdrollen.

Op de boekenwebsite Hebban verscheen op maandag 1 juli een prachtige recensie over deze roman. ‘Het is een roman, maar wel een met een bijzonder sterk uitgewerkte psychologische toplaag die zelfs de harde kern van thrillerfanaten die weigert wat anders te lezen, zal aanspreken.’ (…) ‘Hars maakt indruk door zijn eenvoud en had jaren geleden al vertaald moeten zijn.’Deze vijfsterren-recensie vind je hier: https://www.hebban.nl/recensies/marvin-o-over-hars

‘Liv Haarder en haar ouders maken de grootste kans op de titel fictieve disfunctionele familie van het jaar. Ze lijken een uitvinding van hedendaagse Gebroeders Grimm, en de plot, een verontrustend verhaal over bezittelijke liefde, is net zo luguber.’ The Guardian,

Beste boeken van 2018 ‘Buitengewoon origineel. (…) Het boek deed me denken aan Stephen King op zijn best: huiveringwekkend als de pest, maar met medeleven voor elk personage, hoe misleidend ook.’ The Daily Telegraph *****

‘Een van de uitzonderlijkste boeken die ik in tijden las. Uniek, meeslepend en prachtig geschreven.’ The Daily Express *****

Auteur: Ane Riel
Vertaler: Kor de Vries
Uitgeverij: Prometheus
ISBN: 9789044642353
Prijs: € 17,99
Publicatiedatum: 24-06-2019

Comments closed.