27. december 2019 · Reacties uitgeschakeld voor Hars wint juryprijs ThrillZone Awards 2019… · Categories: Nieuws · Tags:

Op 24 december heeft de thrillerwebsite de winnaars bekendgemaakt van de ThrillZone Awards 2019. Naast de publieksprijs, waar zo’n 9500 lezers hun stem uitbrachten, deelde men dit jaar voor het eerst ook een juryprijs uit in de categorieën “beste Nederlandstalige thriller 2019” en “beste vertaalde thriller 2019”. Met heel veel genoegen kan ik vermelden dat mijn vertaling van Hars de ThrillZone Awards 2019 heeft gewonnen!

Uit het juryrapport: “Soms, heel soms gebeurt het. Zonder verwachting lees je een boek en vanaf bladzijde een ben je verkocht. Het overkwam menig lezer dit jaar dankzij Ane Riel. En het overkwam ook de redactie van ThrillZone. Pats boem, daar was Riel. Haar boek Hars besluipt de lezer, pakt de lezer stevig beet en laat pas ver nadat de laatste bladzijde is omgeslagen. En toch had men het wel degelijk kunnen weten. Maarliefst vier Scandinavische literaire prijzen won Riel met Hars. Dat moet wel te maken hebben met haar fantastische schrijfstijl. Een boek kan je al pakken bij de eerste zin en dat doet Hars zeker. “Het was donker in de witte kamer toen mijn vader mijn oma om het leven bracht.” Die hakt er zeker wel in, en hoe knap is het dan om de laatste zin van het boek nog indrukwekkender te laten zijn. Nee, we hebben geleerd geen spoilers te plaatsen, dus die laatste zin komt hier echt niet terug.”

Het volledige juryrapport is terug te lezen op deze site van ThrillZone, door te klikken op de tekst Thrillzone Juryrapport Beste Vertaalde Thriller 2019. Of klik hier om rechtstreeks naar de PDF van het juryrapport te gaan.

Comments closed.