17. mei 2013 · Reacties uitgeschakeld voor De roman naar de tv-serie Borgen… nu in de boekhandel · Categories: Nederlands, Nieuws · Tags:

De populariteit van de Deense tv-serie Borgen is ongekend. De mix van politiek, macht(spel), spindoctors, journalistiek en privébeslommeringen spreken veel mensen in Europa (en de rest van de wereld) aan. In Nederland heeft de VARA nu seizoen 1 uitgezonden, op een vrij laat tijdstip overigens, maar velen kenden het al via de Belgische VRT, de Engelse BBC of van dvd. De serie, die wereldwijd wordt uitgezonden, is bekroond met een BAFTA Award voor beste televisieserie, de Prix Italia en de FIPA d’Or voor beste dramaserie.

In Denemarken besloot men daarom de serie tot een roman om te werken: deze volgt de plot van het eerste seizoen. Op basis van de originele televisiescripts heeft Jesper Malmose de Deense tekst geschreven, en nu is het boek ook in het Nederlands verkrijgbaar. Met mijn collega Lammie Post-Oostenbrink heb ik de vertaling gemaakt en zie hier het resultaat.

Voor de liefhebbers van Borgen die het allemaal eens rustig willen (na)lezen.

Comments closed.