13. november 2013 · Reacties uitgeschakeld voor Schaduwdood van Anne Holt… een stille, indrukwekkende ramp · Categories: Nederlands, Nieuws · Tags:

Nog niet vermeld op mijn website, maar mijn vertaling van het nieuwste (en laatste) deel in de serie over Inger Johanne Vik van de Noorse schrijfster Anne Holt is in juli 2013 verschenen bij Cargo.

Schaduwdood, zoals het boek heet, gaat over de achtjarige Sander die in zijn eigen huis verongelukt. In eerste instantie gelooft Inger Johanne Vik, net als iedereen, dat het een tragisch ongeval is. De politie heeft bovendien wel andere dingen aan het hoofd, want op dezelfde dag pleegt Anders Breivik zijn gruweldaden in Oslo en op het eilandje Utøya. Henrik Holm, die net is afgestudeerd aan de Poltieacademie, heeft het idee dat er meer gaande is in het welgestelde, van de buitenkant ideale gezin en gaat, tegen de officier van justitie in, door met zijn persoonlijke onderzoek en weet ook Inger Johanne voor de zaak te interesseren. Het leidt tot een aantal verrassende, schokkende ontdekkingen over een ramp in de schaduw van dat andere, grote drama.

Op Crimezone.nl is een uitgebreide recensie te lezen

Comments closed.