08. mei 2015 · Reacties uitgeschakeld voor Nieuwste roman van Helle Helle nu in Nederlandse vertaling… · Categories: Nederlands, Nieuws · Tags:

Van Helle Helle, een van de beste moderne Deense schrijfsters en een van mijn lievelingsauteurs, is in het najaar van 2014 in Denemarken met een nieuwe roman verschenen. Het boek is in Denemarken met veel enthousiasme ontvangen, en deze roman is dit jaar genomineerd als Deense inzending voor de prestigieuze Nordisk Litteraturpris 2015, de literatuurprijs van de Noordse Raad (het samenwerkingsverband tussen de Scandinavische landen). Met veel trots kan ik zeggen dat deze nieuwe roman nu in mijn Nederlandse vertaling is verschenen bij uitgeverij Querido, onder de titel Als je wilt.

Een man die voor zijn bedrijf een week op cursus is, gaat in een bos in Jutland hardlopen en verdwaalt. Op een bospad stuit hij op een eveneens verdwaalde vrouwelijke hardloper. Ze trekken met elkaar op, aanvankelijk voor de gezelligheid, maar al snel omdat ze aan elkaar zijn overgeleverd: de avond valt, het wordt koud, ze hebben geen eten bij zich en hun mobiele telefoons hebben geen bereik. Ze zien zich genoodzaakt de nacht in het bos door te brengen. Terwijl ze proberen wakker te blijven, vertelt de vrouw het verhaal van haar ontwortelde jeud in een woongemeenschap, over haar relaties en jeugdliefdes.

Hier meer informatie over het boek bij uitgeverij Querido: Als je wilt

Comments closed.