24. maart 2017 · Reacties uitgeschakeld voor Selfies, deel 7 in de serie Q van Jussi Adler-Olsen, is vanaf vandaag beschikbaar · Categories: Nederlands, Nieuws · Tags:

Het is alweer bijna 2 jaar geleden dat er voor het laatst een deel in de serie Q van Jussi Adler-Olsen in het Nederlands uitkwam, maar nu wordt het wachten dan eindelijk beloond: Selfies heet dit nieuwe deel, nummer 7 in de rij. De fans zullen niet teleurgesteld zijn, want dit verhaal is naar mijn mening een van de beste in de verhalen over Carl Mørck en zijn makkers Assad, Rose (en Gordon, die in Het Marco-effect aan deze bijzondere groep speurders is toegevoegd.

Ze zijn jong, knap, lopen in merkkleding en besteden dagelijks uren aan hun haar – en daarbij leven ze van een uitkering. Deze jonge vrouwen denken alleen aan zichzelf, maar leiden een levensgevaarlijk bestaan, want langzaam maar zeker zijn ze een doorn in het oog geworden van een volstrekt labiele persoon die besluit om één voor één met al deze klaplopers af te rekenen. In eerste instantie is het niet een zaak waar brigadier Carl Mørck veel aandacht aan besteedt. Hij is erachter gekomen dat hij onvrijwillig een pion is geworden in de interne machtsstrijd binnen de politieleiding en hij moet snel handelen om het bestaan van afdeling Q veilig te stellen. Als hij tegelijkertijd een tip krijgt dat een splinternieuwe moordzaak in veel opzichten aan een onopgehelderde moord van lang geleden doet denken, heeft hij meer dan ooit behoefte aan het vlijmscherpe overzicht van zijn collega Rose. Maar Rose is met ziekteverlof, omdat afschuwelijke gebeurtenissen uit het verleden haar achtervolgen. Carl, Assad en Gordon werken dag en nacht om het wijdvertakte mysterie rond de twee moorden op te lossen, maar steken de meeste energie in het helpen van Rose. Naarmate ze steeds dieper in haar verhaal graven, begrijpen ze dat zich een misdrijf heeft afgespeeld. Dan lijkt Rose plotsklaps ook nog eens van de aardbodem verdwenen.

Selfies is vanaf vandaag, 24 maart 2017, overal verkrijgbaar.

Voor meer informatie over het boek en over Jussi Adler-Olsen, zie de website van uitgeverij Prometheus

Voor een leesfragment uit het boek kun je terecht op de website van WPG

Comments closed.