21. oktober 2019 · Reacties uitgeschakeld voor Daar is ie, de nieuwe Jussi Adler-Olsen! Slachtoffer 2117, nu in de boekhandel… · Categories: Nederlands, Nieuws · Tags:

De fans van Jussi Adler-Olsen hebben er bijna twee jaar op moeten wachten, maar eindelijk is daar het nieuwe, achtste deel in de serie Q.

Al meer dan 10 jaar is Assad een mysterieuze, drijvende kracht binnen afdeling Q, maar een kettingreactie aan heftige gebeurtenissen brengt hem aan de rand van de totale ineenstorting. Alleen Rose kan hem helpen bij de ontcijfering van de duistere demonen die door de berichtgeving van de Spaanse journalist Joan Aiguader over de tragische dood van een vluchteling tot leven worden gewekt.
Met Assad in het centrum begint een zenuwslopend aftellen naar de ultieme catastrofe in het hart van Europa, meedogenloos gedirigeerd door de Iraakse beul Ghaalib. Tegelijkertijd schudt afdeling Q op zijn grondvesten door de dood van een centrale collega en door een wanhopige poging om een compromisloze, moordzuchtige handeling van een in zichzelf gekeerde, gestoorde jongen te verijdelen.
In de strijd om mensenlevens te redden en een einde te maken aan Assads traumatische dilemma’s worden Carl Mørck en de rest van afdeling Q het oog van de orkaan in geslingerd, waar niemand wordt ontzien om drastische beslissingen te nemen en met alle ter beschikking staande middelen in actie te komen.

Auteur: Jussi Adler-Olsen
Vertaler: Kor de Vries
Uitgeverij: Prometheus
ISBN: 97890446422827
Prijs: € 19,99
Publicatiedatum: 19-10-2019

Comments closed.