18. november 2021 · Reacties uitgeschakeld voor Siri Ranva Hjelm Jacobsen – Zeebrieven · Categories: Nederlands, Nieuws · Tags:

Dit prachtige boekje is al op 14 juli 2021 verschenen, dus de hoogste tijd om het hier te vermelden. Het is het tweede werk van Jacobsen dat bij Uitgeverij Oevers is verschenen, en het is behalve een intrigerend verhaal ook een kunstwerkje op zich.

Twee zussen, de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee, schrijven elkaar brieven over het heelal, het leven op aarde, klimaatverandering en het grote plan van de wereldzeeën en oceanen.
Het is een alternatief scheppingsverhaal, een utopie gezien vanuit het perspectief van de zeeën, poëtisch geschreven door de veelgeprezen auteur Siri Ranva Hjelm Jacobsen en geïllustreerd met prenten van beeldend kunstenaar Dorte Naomi.

‘Het boek is al met al een kunstwerk dat de lezer aanspreekt met zowel woorden als illustraties, en waar het mooie en het gevoelige hand in hand gaan met het gruwelijke.’
– Litteratursiden

‘Een prachtig boek en een must-read, om na te denken over ons verleden en onze toekomst en de blijvende sporen die we achterlaten op onze planeet.’
– L’indiependente

‘Een zoutwaterparel van een boek… Je leest langzaam en met plezier terwijl je deze visuele indrukken samen met de poëtische muzikaliteit van de taal laat bezinken.’
– Nordjyske Stiftstidende

Siri Ranva Hjelm Jacobsen (1980) is een veelgeprezen auteur en criticus. Ze debuteerde in 2016 met de roman Eiland, dat in 2019 de internationale literatuurprijs MARetica won en in 2020 bij Oevers is verschenen.

Over Eiland:
‘Een mooie, originele roman van een interessante schrijfster.’
– De Volkskrant

‘Een intieme, dromerige en melancholische roman in een doordacht poëtische stijl.’
– Trouw

Auteur: Siri Ranva Hjelm Jacobsen
Vertaler: Kor de Vries
Uitgeverij: Oevers
ISBN: 9789492068682
Prijs: € 16,50 | 64 pag.
Publicatiedatum: 14-07-2021


Comments closed.