21. maart 2012 · Reacties uitgeschakeld voor Het Washingtondecreet al 8 weken in de Bestsellertop60 · Categories: Nederlands, Nieuws · Tags:

Zojuist is de nieuwe Bestsellertop60 (week 12) bekendgemaakt. Het Washingtondecreet, de spannende en wat thematiek betreft uiterst actuele thriller van Jussi Adler-Olsen, staat al sinds verschijning op 20 januari 2012 onafgebroken in deze lijst van best verkochte boeken van Nederland.

Bij een brute moordaanslag op de avond van de presidentsverkiezingen komt de vrouw van de democratische kandidaat en uiteindelijke winnaar Bruce Jansen om het leven. De verbitterde nieuwe president vaardigt kort na zijn aantreden een decreet uit om rust en orde in de Verenigde Staten te herstellen.
Doggie Rogers, medewerkster van Jansen, is getuige van de maatschappelijke woede die ontstaat als de Amerikanen beseffen wat er aan de hand is: de grenzen worden gesloten, de avondklok wordt ingevoerd en het land staat binnen de kortste keren op de rand van een burgeroorlog. Bovendien wordt Doggies vader ter dood veroordeeld omdat iedereen hem ziet als de man achter de moordaanslag.
Doggie voelt zich machteloos. Zij heeft redenen om aan te nemen dat haar vader onschuldig is en is vastberaden op zoek te gaan naar de waarheid. Met een groep geestverwanten besluit ze een poging te doen het complot te ontrafelen.

uitgeverij: Prometheus, Amsterdam
jaar: 2012
ISBN: 9789044618198
prijs: € 17,50

Comments closed.