16. april 2012 · Reacties uitgeschakeld voor Jussi Adler-Olsen verkoopt wereldwijd 6,3 miljoen boeken · Categories: Nederlands, Nieuws · Tags:

Het succes van thrillerschrijver Jussi Adler-Olsen blijft maar doorgaan. Afgelopen jaar is de verkoop van zijn boeken verdubbeld, en alleen in Duitsland gaan er al 16.000 exemplaren per dag over de toonbank. In totaal zijn er in Duitsland al 3,5 miljoen verkocht, terwijl er wereldwijd al 6,3 miljoen thrillers zijn verkocht.

Vooral de verhalen over brigadier Carl Mørck uit de serie Q hebben de verkoop een enorme impuls gegeven.

Adler-Olsen is er zelf ook een beetje beduusd van: “Wat mij de afgelopen jaren is overkomen, is waarschijnlijk geen enkele andere Deense schrijvers gebeurd. Het is bijna het verhaal over de hommel die niet kan vliegen. Het schrijvertje dat alle continenten weet te bereiken. Het zou niet moeten kunnen, maar het gebeurt toch, en het is geweldig.”

“Er wordt gezegd dat ik voor een miljard (Deense kronen) heb omgezet en dat mijn schrijverschap driehonderd banen vertegenwoordigt, van de medewerker van de drukkerij tot de verkoper in de boekhandel. Dat vervult me met trots en blijdschap,” zegt Adler Olsen, die er niet trots op is dat hij miljonair is geworden, maar trots dat er zoveel mensen willen lezen wat hij schrijft.

Comments closed.